NATURLOS

Vandring med turleder i Nordmøre og Romsdal

Tilbake

Moldemarka rundt på ski


Bli med DNT på rundtur i Moldemarka!

søndag 23. februar 2020 10:00

Turparkeringen i Jensgurilia

Denne søndagen skal vi på tur i Moldes egen bymark, Moldemarka. Moldemarka har vært benyttet av moldefolk og andre til kortere og lengre turer året rundt i over 100 år og kan by på flotte naturopplevelser på ski dersom vær- og snøforhold er gode. Denne turen har vi tenkt som en rundtur gjennom noen av de fineste delene av marka for ski.

Vi starter fra Jensgurilia, turparkeringen øverst i Nordbyen. Vi går så østover forbi Øverlandsvatnet, Bergsvatnet og et stykke langs nordsida av Bårdsdalsvatnet. Fra midt på Bårdsdalsvatnet runder vi ryggen mot nordvest og følger skaret opp på høydedraget under Skolmelia. Vi følger så bunnen av Skolmelia videre mot nordvest inn til demninga på Moldevatnet og går langs Moldevatnet inn til nordenden av dette og bryter så mot vest opp til Holstjønna i enden av Gangskaret. Herfra fortsetter vi opp Holsdalen til høydedraget mellom Audunstjønnan og Frænavarden. Vi passerer så Audunstjønnan og Bjørsettjønna videre mot vest og inn i Arsdalen. Et stykke ned i Arsdalen runder vi ryggen mot øst og inn i Tjønndalen. Vi følger så Tjønndalen opp til Skihytta og videre ned til lysløypa og tilbake til Jensgurilia.

Turen er omkring 15 km lang i kupert marka- og fjellterreng. Vi kan anta at den vil ta omkring fem timer. Dette er en tur som de fleste i normalt god form og med litt skierfaring vil kunne være med på. Det kreves ikke spesielt utstyr for turen utover greie marka- eller fjellski breie nok til vanlige skiløyper i fjellet og egnede vinterklær for en god skitur med innlagte spisepauser ute. Vel møtt!

DNT-MEDLEM
50,-
IKKE-MEDLEM
75,-

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Atle Frantzen
  • Knut Opdal

Molde DNT ski